ΟΜΗΡΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ - ΑΙΣΧΟΣ ...

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/mikros-klaiei-epeisodia-oaka-660.jpg 
"Όλοι εσείς οι παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων που δεν δίνετε τα δελτία σε όποιον παίκτη σας το ζητάει ξεχνάτε μάλλον να είστε άνθρωποι..
Αυτό συμβαίνει συνήθως με νεαρά παιδιά στα οποία κάνετε κακό και πέρα από αυτό δεν θα σας είναι χρήσιμα ποδοσφαιρικά αφού δεν θα χαίρονται να παίζουν ποδόσφαιρο στην ομάδα σας με αποτέλεσμα να μην κάνουν καλή χρόνια και να μένουν πίσω ποδοσφαιρικά αλλά κι εσείς να μην ωφελείστε.Δεν σας αρέσει μάλλον ο διάλογος και δεν εκτιμάτε κάποια πράγματα. Ευχαριστούμε που μπαίνετε εμπόδιο στο όνειρο μας....
του χρήστη Γιωργος παρσα.- 25 Ιουλίου .."
http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/mikros-klaiei-epeisodia-oaka-660.jpg
Με αφορμή  την διαπίστωση και δημοσίευση του  παραπάνω σχολίου απο ποδοσφαιριστή, θεωρώ επιβεβλημένο να σταθώ και εγώ σ αυτό το θλιβερό φαινόμενο που επικρατεί πολλά χρόνια σε ομάδες στην πατρίδα μας, όπως και σε ορισμένες ομάδες του δικού μας νομού. 
Δέκα και πλέον χρόνια ενασχόλησης με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου έχω ακούσει ιστορίες απίστευτες. Εχω ζήσει το άγχος, το κλάμα και την απογοήτευση μικρών παιδιών, που βρέθηκαν όμηροι στις ορέξεις παραγόντων ομάδων, που με πρόσχημα  το δελτίο αθλητικής ιδιότητας ποδοσφαιριστή ,εκβιαστικά κρατούν στις τάξεις τους παιδιά που δέν θέλουν να αγωνιστούν σε αυτές τις ακαδημίες - ομάδες.  
Είναι απαράδεκτο, σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες, που εκτός απο ποδόσφαιρο, πρέπει να διδάσκεται η ηθική, η ψυχολογία του παιδιού, η κοινωνικότητα, η συναδελφικότητα, η ομαδικότητα, η πειθαρχία και άλλες αξίες,είναι απαράδεκτο, σε ποδοσφαιρικές ακαδημίες που τα παιδιά πληρώνουν για να εκπαιδευτούν, να είναι όμηροι κάποιων, που με αυτό τον τρόπο "βγάζουν γούστα και ποδοσφαιρικά κόμπλεξ." 
Είναι απαράδεκτο να "σμπαραλιάζεις την ψυχή ενός παιδιού" αναγκάζοντάς το ή να σταματήσει το ποδόσφαιρο ή να κάνει αγγαρεία και να παίζει κάπου που δέν επιθυμεί.Είναι σίγουρο ότι δέν θα αποδώσει, δέν αποδίδει και ποδοσφαιρικά το παιδί έχει τελιώσει..
Το ποδόσφαιρο είναι χαρά, είναι διασκέδαση.Δέν το λέω εγώ, το διδάσκει η ποδοσφαιρική πραγματικότητα.Ακόμη και επαγγελματίες (με αποδοχές εκατομμυρίων) χαίρονται το παιγνίδι.Παίζουν και χαίρονται.Τα μικρά παιδιά που ζούν το όνειρό τους, ποιός έχει το δικαίωμα να τους το στερεί;
Και μήν μου πείτε ότι δέν συμβαίνει.Οταν ένα παιδί δέν θέλει, δέν το κρατάς με το ζόρι.Γιατί; Για να αποδείξεις ότι έχεις εξουσία;Ως πότε θα το κάνεις;Ωσπου να το αναγκάσεις να σταματήσει την μπάλλα;
Δυστυχώς μέχρι εκεί έχουν φτάσει αρκετοί παράγοντες.. να "δηλώνουν ότι δέν με ενδιαφέρει τι θα κάνει... εδώ θα μείνει... κλπ κλπ"
Ο μεσαιωνικός τρόπος σκέψης και το σύγχρονο δουλεμπόριο στο ποδόσφαιρο, έχει γίνει αντικείμενο και στην FIFA γι αυτό θεσμοθετήθηκαν διατάξεις προστασίας μεταγραφών ανήλικων παιδιών.
Τώρα θα μου πείτε τι λέω:Ψιλά γράμματα για ορισμένους.Αρκεί να πετύχουν αυτο που θέλουν, εις βάρος των παιδιών. 
Αντί να δημιουργήσουν ποδοσφαιρικές συνθήκες κατάλληλες και ευχάριστες για τα παιδιά, να παρέχουν τις καλύτερες ποδοσφαιρικές υπηρεσίες, ώστε να χαίρονται να είναι "εκεί" που είναι, επιλέγουν με τον εκβιασμό  της παρακράτησης του δελτίου, την παραμονή τους.
Παραδείγματα πολλά.....
Αλλοι επιλέγουν τη μέθοδο της αποφυγής και λήξης των ημερομηνιών, στέλνοντας τους γονείς των παιδών "απο τον Αννα στον Καιάφα", δηλώνοντας αναρμόδιοι.
Αλλοι απαιτούν χρηματικά ποσά απο τους γονείς για να δώσουν την ελευθέρα των παιδιών τους.
Αλλοι γίνονται εμπόδιο στην ποδοσφαιρική τους ανέλιξη και στη μεταγραφή σε υψηλότερες κατηγορίες, κρατώντας τους εγωιστικά "εκεί".
Αφήστε κύριοι τα λουλούδια να ανθίσουν, αφήστε τα πουλάκια να πετάξουν, γιατί τα εμποδίζετε;γιατί τα φυλακίζετε;
Ηταν καιρός να σας πούνε τα παιδιά "ευχαριστούμε που μπαίνετε εμπόδιο στο όνειρο μας....
του Δημήτρη Καλαιτζή 

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks