Τσινιάρης στο ΟΑΚΑ, Χαραλαμπίδης στην Τρίπολη

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 | 0 σχόλια

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010
Ο διαιτητής Χαραλαμπίδης Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη τους διαιτητές, τους βοηθούς και τους 4ους διαιτητές που όρισε να διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Τσινιάρης ορίστηκε στο Παναθηναϊκός-Καβάλα και ο Χαραλαμπίδης στο Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός.
Αναλυτικά:
ΑΡΗΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Διαιτητής: Γιάχος (Αθηνών)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Νικολακόπουλος (Αθηνών)
4ος: Κύρκος (Ηπείρου)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
4ος: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΑΕΚ
Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Αλεξέας (Μεσσηνίας)
4ος: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Διαιτητής: Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τρύφων (Δράμας)
4ος: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
SKODA ΞΑΝΘΗ-ΛΑΡΙΣΑ
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Φαντόπουλος (Πειραιά)
4ος: Παμπορίδης (Κιλκίς)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Μπαλτάς (Αχαΐας)
4ος: Παππάς (Αθηνών)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΚΑΒΑΛΑ
Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Γούκος (Ηπείρου), Μπιτσίδης (Θράκης)
4ος: Θάνος (Γρεβενών)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Πάνου (Αιτ/νίας), Καρσιώτης (Κορινθίας)
4ος: Κουτσιαύτης (Αρτας)

 

Το "δολοφονικό" τάκλιν του Νάνι (video)

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010

H στιγμή της αποβολής του Νάνι O Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είχε να μοιράσει μόνο συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του, που αν και έπαιζαν με 10 από το 28ο λεπτό, κατάφεραν να αποσπάσουν 1-1 στη δύσκολη έδρα της Αστον Βίλα. Οι "κόκκινοι διάβολοι" αναγκάστηκαν να αγωνιστούν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας του "δολοφονικού" μαρκαρίσματος του Νάνι πάνω στον Στιλιάν Πετρόφ!
Με δηλώσεις του ο προπονητής της Γιουνάιτεντ, συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές τους χαρακτηρίζοντας τους ως του "τέλειους δέκα". "Δεν μπορώ να βρω λόγια για τους παίκτες μου. Τα παιδιά δούλεψαν σκληρά μέσα στο γήπεδο και τα έδωσαν όλα. Ήμασταν καλύτερη ομάδα. Θέλαμε τη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και μπορούσαμε να το πετύχουμε αφού είμαστε σε καταπληκτική φόρμα".
Όσο αφορά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Νάνι είπε: "Ήταν σίγουρα αποβολή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό.
www.novasports.gr

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - METROSPOT

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Την Τετάρτη στις 5 μ.μ. - Πιερικός Αρχέλαος – Απόλλων Καλαμαριάς

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη στις 5 μ.μ.
              
Πιερικός Αρχέλαος – Απόλλων Καλαμαριάς
Χορηγός ο Ιωσήφ Τσάλης - Και οι διαιτητές έκοψαν την πίτα

*Λόγω του εορταστικού τριημέρου οι αγώνες του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας θα διεξαχθούν την Τετάρτη, όπου ο Πιερικός Αρχέλαος, στις 5 μ.μ, θα αντιμετωπίσει στην Κατερίνη τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Όπως όλα τα παιγνίδια, έτσι και αυτό έχει τον ανάλογο βαθμό δυσκολίας. Επομένως, τόσο ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης, όσο και οι καλαθοσφαιριστές δεν εφησυχάζουν και συνεχίζουν κανονικά το προπονητικό τους πρόγραμμα.
* Με ανθοδέσμη περίμενε στην πλατεία το βράδυ της Κυριακής την αποστολή από την Αθήνα ο αντιπρόεδρος του Πιερικού Αρχελάου κ. Γιάννης Πόδας. Μια κίνηση χαράς και ευγνωμοσύνης προς τους νικητές που έδωσαν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό για το πολυπόθητο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα. 
* Και στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο χορηγός ο Ιωσήφ Τσάλης -Mens & Womens- Ιωάννου Κοσμά 1, Κατερίνη.
* Ο νεαρός διαιτητής Βασίλης Σιαμάτρας ήταν ο τυχερός στην εκδήλωση κοπής της πίτας που διοργάνωσε με κάθε επισημότητα και επιτυχία ο Σύνδεσμος Διαιτητών Μπάσκετ Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην αρχή ο πρόεδρός του διεθνής διαιτητής κ. Πέτρος Παπαπέτρου αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της συνδέσμου που σε αυτά είναι και η ανάδειξη πολλών νέων διαιτητών και στη συνέχεια ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους που πήραν μέρος στην όμορφη γιορτή.
Χαιρετισμό και ευχές απηύθυναν οι: Μαριάννα Καβουνίδου – εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου της κας Μαρίας Μίχου, Τάκης Πόδας – ταμίας της ΟΔΚΕ, Πάνος Αθανασιάδης – μέλος του δ.σ. του ΣΕΠΚ, Γιώργος Σαμαλής – Κομισάριος, Γιώργος Τανατζής – διεθνής διαιτητής και Γιάννης Πόδας – αντιπρόεδρος ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος, από τον οποίο παραβρέθηκαν και οι κ.κ. Απόστολος Πόδας – πρόεδρος, Μάκης Γιαλένιος – γεν. γραμματέας, Δημήτρης Πόδας – υπεύθυνος μάρκετινγκ και Λάκης Χαρακλιάς – έφορος.
Παραβρέθηκαν ακόμη πολλοί διαιτητές, παράγοντες, προπονητές και αθλητές και ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κιλκίς κ. Πλούταρχος Ελευθεριάδης.
Τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στη διαιτησία δόθηκε στους κ.κ. Σιδέρη Βουλτσίδη, Νίκο Βάτσιο και Λάζαρο Παπαπέτρου.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύνδεσμος έχει 28 χρόνια ζωή και σε 2 χρόνια θα γιορτασθεί με πανηγυρικές εκδηλώσεις η 30ετία του.
* Για το ανδρικό πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας ο ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ νίκησε στην Κατερίνη το Μ. Αλέξανδρο Λεπτοκαρυάς, ενώ η εφηβική του ομάδα, για τη δεύτερη φάση, έχασε σε ένα δυνατό και ωραίο παιγνίδι από το Φ.Ο. Αριδαίας.
* Και από τον απόηχο της κοπής πίτας της γυναικείας ομάδας του Πιερικού Αρχελάου στο «Μπουγιουρντί». Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η ιδιαίτερη περιποίηση στην ομάδα από τη σύζυγο του ιδιοκτήτη Δέσποινα Βαβατσιούλα, αφού και αυτή σαν παλιά αθλήτρια του μπάσκετ του Πιερικού είχε να θυμηθεί πολλά από τις καλές μέρες που όπου νάνε ξανάρχονται, κι΄ αυτό χάρη στην ηθική και υλική συμπαράσταση μιας ολόκληρης πόλης.
* Καλό θα είναι εκεί στο κλειστό γυμναστήριο να δίνουν παραπάνω σημασία στους ηλεκτρονικούς πίνακες και το φωτισμό. Κάθε φορά όλο και κάτι είναι χαλασμένο και έτσι οι αγώνες, μικροί και μεγάλοι, γίνονται κάθε φορά με δυσκολία.
* Σε παιχνίδι που έγινε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο Αιγινίου, η παιδική ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου αντιμετώπισε τη μικτή ομάδα παίδων και εφήβων του τοπικού συλλόγου και ηττήθηκε με σκορ 47-56. Η αποστολή απαρτίστηκε από τους: Σαμαρά, Ταγλή, Ζωγράφο. Σαββίδη, Κωνσταντινίδη, Καραγάτσογλου, Μαρινόπουλο, Τσιμήτρη, Βαρδάκα, Μπούσμπουρα, Γαρατσίδη και Θεοδωράκη.
Την ίδια μέρα  η προπαιδική ομάδα έπαιξε σε φιλικό αγώνα με την αντίστοιχη του Βατανιακού Σάρισσα.
*Τέλος, με την ευκαιρία του εορταστικού τριημέρου ευχόμαστε Χρόνια πολλά,Καλές Απόκριες, Καλά Κούλουμα και την Τετάρτη, πρώτα ο Θεός, με υγεία και …νίκη. 

ΦΩΤΟ: 
1.Από την εκδήλωση της κοπής πίτας των διαιτητών.
2.Ο πρόεδρος του συνδέσμου διεθνής διαιτητής κ. Πέτρος Παπαπέτρου καλωσορίζει τα μέλη και τους φίλους. 

3.Ο αντιπρόεδρος του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος κ. Γιάννης Πόδας χαιρετίζει την εκδήλωση. 

4.Αναμνηστική φωτογραφία  των διαιτητών του συνδέσμου με τον ταμία της ΟΔΚΕ κ. Τάκη Πόδα.

Ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Β. Ελλάδος 2010 στο "Porto Carras" Χάλκινο μετάλιο η Δήμητρα Μητσοκάπα

ΠΕΜΠΤΗ 11.02.2010 ΠΗΓΗ
Σε αντίξοες πραγματικά καιρικές συνθήκες (μεγάλη ένταση ανέμου αλλά και καταρρακτώδης βροχή), αλλά με μια άψογη διοργάνωση, τελείωσε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα σκαφών OPTIMIST και LASER 4.7 του 2010, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου PORTO CARRAS στον Μαρμαρά Χαλκιδικής στις 6 & 7 Φεβρουαρίου 2010. Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα 2010 διοργανώθηκε με εντολή της Ε.Ι.Ο. από τον Ναυτικό Όμιλο Πόρτο Καρρά.
Όλοι οι αθλητές αλλά και οι προπονητές και συνοδοί, φιλοξενήθηκαν στις άρτιες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου SITHONIA, όπου παρασχέθηκε κάθε δυνατή διευκόλυνση από την διεύθυνση του ξενοδοχείου και ειδικότερα από τον Γενικό Διευθυντή του συγκροτήματος Κο Βογιατζή Αστέριο, υπό το άγρυπνο βλέμμα του εφόρου Ιστιοπλοΐας Ε.Ι.Ο. Βορείου Ελλάδος Κου Παναγιώτη Σεϊτανίδη.
Τους αγώνες παρακολούθησε και ο έφορος της Ε.Ι.Ο. για τις Εθνικές Ομάδες Κος Αθανάσιος Παπαιωάννου, ο οποίος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσπάθεια των αθλητών σε τόσο αντίξοες καιρικές συνθήκες. Επίσης τους αγώνες παρακολούθησαν ο έφορος Ε.Ι.Ο. Ν. Θεσσαλονίκης, Κος Αθανάσιος Πατητάρος.
Συμμετείχαν από την Περιφέρεια Βορείου Ελλάδος 7 όμιλοι με συνολικά 65 αθλητές και από Ομίλους εκτός περιφέρειας (over) 3 όμιλοι με 14 αθλητές.
Στην κατηγορία σκαφών OPTIMIST συμμετείχαν 46 αθλητές από την περιφέρεια Β. Ελλάδος (36 αγόρια και 10 κορίτσια) καθώς και 14 αθλητές εκτός περιφέρειας (11 αγόρια και 3 κορίτσια)
Στην κατηγορία σκαφών LASER 4,7, συμμετείχαν 19 αθλητές συνολικά (11 αγόρια και 8 κορίτσια)
Το αγωνιστικό πρόγραμμα, υπό την καθοδήγηση του Κου Αθανάσιου Παπαντωνίου, κύλησε υποδειγματικά, και πραγματοποιήθηκαν 3 ιστιοδρομίες κάθε μέρα, δηλαδή 6 συνολικά στην κάθε κατηγορία.
Όσον αφορά την Ιστιοπλοϊκή Ομάδα της πόλης μας, συμμετείχε στους αγώνες με 7 αθλητές. Στην κατηγορία OPTIMIST με τον Σωκράτη Γαγανέλη, Δημήτρη Πασχούλη, Δήμητρα Μητσοκάπα και τους νεοφώτιστους Δημήτρη Λαλούμη, Σπύρο Κυριακίδη και Χρήστο Κυριακού. Στην κατηγορία LASER 4.7 συμμετείχε η Ζωή Μανιώτη.
Οι αθλητές μας κατέκτησαν τις παρακάτω θέσεις:
ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΗΤΣΟΚΑΠΑ 3η OPTIMIST ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΑΓΑΝΕΛΗΣ 5ος OPTIMIST ΑΓΟΡΙΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΧΟΥΛΗΣ 8ος OPTIMIST ΑΓΟΡΙΩΝ
ΖΩΗ ΜΑΝΙΩΤΗ 5η LASER 4.7 ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
Μετά το πέρας των αγώνων, ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων σε κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου, σε ζεστό «ιστιοπλοϊκό» κλίμα, μπροστά σε πλήθος αθλητών και συνοδών. Και με την υπόσχεση ότι του χρόνου θα είμαστε και πάλι εκεί.

Μας "έλειπε" η... ουσία Μικτή Νέων Ε.Π.Σ. Ημαθίας - Μικτή Νέων Ε.Π.Σ. Πιερίας 1 - 0

ΠΕΜΠΤΗ 11.02.2010
Την ήττα με σκορ 1 - 0 γνώρισαν οι νέοι της Ε.Π.Σ. Πιερίας χθες το απόγευμα στην Ημαθία από την αντίστοιχη ομάδα.
Η συνάντηση έγινε σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο από την συνεχόμενη βροχόπτωση του Ενωσιακού γηπέδου της Ημαθίας στο χωριό Παλατίτσια, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Βέροια.
Η ομάδα μας των Νέων σε ένα ακόμη παιχνίδι, έλεγχε τον χώρο της μεσαίας γραμμής και την κυκλοφορία της μπάλας όμως δεν κατάφερε να "κερδίσει" την ουσία μένοντας έτσι εκτός συνέχειας του θεσμού, και η συνάντηση της τελευταίας αγωνιστικής με τους Νέους της Λάρισας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.
Φάσεις και γκολ
Στο 42' ο Μπαρέκας τροφοδότησε τον Χρυσόπουλο, όμως το σουτ που επιχείρησε ο νεαρός επιθετικός πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι της εστίας του Βερβαντίδη.
Στο 51' οι γηπεδούχοι παίρνουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Τσαρτσαρής εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Αντωνίου έπιασε την κεφαλιά, ο Παπανικολάου απέκρουσε προσωρινά και ο Παπαδόπουλος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 1 - 0.
Στο 61' ο Γιώτσας σούταρε από το ύψος της περιοχής όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστά άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε στο 65' σουτ του Αντωνίου από την άλλη πλευρά για την ομάδα της Ημαθίας.
Στο 68' ο Ν. Σαββίδης με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Μπαρέκα έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια άουτ.
Στο 82' ο Ν. Παπαδόπουλος "έβγαλε" στην πλάτη της άμυνας της Ημαθίας τον Γιώτσα όμως το σουτ του νεαρού επιθετικού της Πιερίας μπλόκαρε ο Βερβατίδης.
Στο 89' ο Παπανικολάου απομάκρυνε το σουτ - φάουλ του Παπαδόπουλου.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Τομίδης με βοηθούς τους κ.κ. Θεολόγου - Σίπκα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Νέοι Ημαθίας
Βερβαντίδης, Τηλκερίδης, Λάιος, Καρολίδης, Γιατράς, Ραφαηλίδης (60' Κίττας), Τσαρτσαρής, Σπυρίδης (55' Ηλιάδης), Παπαδόπουλος, Ζωγράφος, Αντωνίου (83' Κοτζαχρήστος).
Νέοι Πιερίας
Παπανικολάου, Παπαδιαμαντής, Ζυγόπουλος (72' Παπαζιός), Τζιάμας, Ν. Σαββίδης, Μπαρέκας, Χρυσόπουλος, Μετενίδης, Γιώτσας, Ντόσης (65' Ν. Παπαδόπουλος), Τσιανάκης (70' Μπίντας).
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες:
Νέοι
Ημαθία - Πιερία 1 - 0
Λάρισα - Τρίκαλα 5 - 0
Ρεπό: Καρδίτσα
Η Βαθμολογία
1.Λάρισα 21 - 3 1
2.Καρδίτσα 11 - 9 13
3.Ημαθία 12 - 15 12
4.Πιερία 9 - 9 8
5.Τρίκαλα 2 - 19 2
Η επόμενη 10η αγωνιστική (17/2)
Πιερία - Λάρισα
Καρδίτσα - Ημαθία
Ρεπό: Τρίκαλα

Στα "πόδια" τους η πρόκριση Μικτή Παίδων Ημαθίας - Μικτή Παίδων Πιερίας 2 - 2

ΠΕΜΠΤΗ 11.02.2010
Ισόπαλη με σκορ 2 - 2 αναδείχθηκε η Μικτή ομάδα των Παίδων της Ε.Π.Σ. Πιερίας, χθες το απόγευμα στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος των Μικτών ομάδων των ποδοσφαιρικών ενώσεων, στα Παλατίτσια Ημαθίας με την αντίστοιχη ομάδα των Παίδων.
Η ομάδα μας στην τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί την ομάδα της Λάρισας και με νίκη συνεχίζει στην επόμενη φάση, ίσως και "σαν" πρώτη στον όμιλο εφ' όσον η αναμέτρηση Καρδίτσας - Ημαθίας λήξει χωρίς νικητή. Οι Παίδες μας περνούν και με ισοπαλία αν επικρατήσουν οι φιλοξενούμενοι και πρωτοπόροι Παίδες της Ημαθίας στο άλλο παιχνίδι.
Στην χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κάτω από καταρρακτώδης βροχή στο Ενωσιακό γήπεδο της Ημαθίας οι Παίδες της Πιερίας βρέθηκαν πίσω στο σκορ με διαφορά δύο τερμάτων όμως μπροστά στο "φάσμα" του αποκλεισμού, αντέδρασαν σωστά και πήραν τον βαθμό που τους "έφερε" στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Φάσεις και γκολ
Στο 4' ο Γ. Τσιώμης εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, όμως ο Καζίλας μπλόκαρε με την βοήθεια του Σιμιχανίδη.
Στο 11' ο Μυστακίδης απέφυγε δύο αμυντικούς όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καζίλα.
Στο 12' ο Καζίλας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το συρτό σουτ του Μυστακίδη.
Στο 13' ο Παρσόπουλος ύστερα από πάσα του Κουκουράκη με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ 1 - 0.
Στο 40' η Πιερία φτάνει κοντά στην ισοφάριση. Ο Γ. Τσιώμης με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Μυστακίδη μέσα στην περιοχή αυτός όμως μόνος αμαρκάριστος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.
Στο 43' ο Σούρλας μπήκε από δεξιά αποφεύγοντας δύο αντιπάλους, σέντραρε, ο Πατσιογιώργος απέκρουσε προσωρινά, την σέντρα σουτ του Δάγκα έδιωξε ο Χαρέλας.
Στο 46' ο Παρσόπουλος σέντραρε από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Δερμίσης απομάκρυνε σωτήρια προ του Δάγκα.
Στο 48' ο Μάνος ύστερα από πάσα του Σούκια, απέφυγε τον Μπαμίχα και με συρτό σουτ έγραψε το 2 - 0.
Στο 49' ο Γ. Τσιώμης σέντραρε από δεξιά και ο Μυστακίδης πρόλαβε την έξοδο του Καζίλα με κεφαλιά μείωσε σε 2 - 1.
Στο 51' οι Παίδες της Πιερίας ισοφαρίζουν. Ο Μυστακίδης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Σουκιά και ο διαιτητής υποδεικνύει πέναλτι. Ο Γ. Τσιώμης ευστόχησε γράφοντας το 2 - 2.
Στο 55' ο Παρσόπουλος ύστερα από λάθος στην άμυνα της Πιερίας πλάσαρε άουτ από ευνοϊκή θέση.
Στο 73' το διαγώνιο σουτ του Παρσόπουλου πέρασε ελάχιστα άουτ δίπλα από το δοκάρι του Πατσιογιώργου.
Διαιτήτευσαν την αναμέτρηση οι κ.κ. Θεολόγου, Τομίδης, Σίπκας.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Παίδες Ημαθίας
Καζίλας, Παναγιωτίδης, Προϊός, Σιμηχανίδης, Παντόπουλος, Σουκιάς, Δάγκας (73' Πασχάλης), Παρσόπουλος (53' Τσίπης), Μάνος, Κουκουράκης, Σούρλας.
Παίδες Πιερίας
Πατσιογιώργος, Χαρέλας, Δερμίσης, Ταραράς (47' Μπαμίχας), Δολμίδης, Γ. Τσιώμης, Λύρας (51' Τσινιστίδης), Παπατόλιος, Φουλίδης, Μυστακίδης, Μωυσίδης (41' Β. Τσιώμης).
Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες:
Παίδες
Ημαθία - Πιερία 2 - 2
Λάρισα - Τρίκαλα 3 - 0
Ρεπό: Καρδίτσα
Η Βαθμολογία
1.Ημαθία 20 - 11 14
2.Πιερία 17 - 11 12
3.Καρδίτσα 7 - 12 12
4.Λάρισα 11 - 6 11
5. Τρίκαλα 8 - 23 1
Η επόμενη 10η αγωνιστική (17/2)
Πιερία - Λάρισα
Καρδίτσα - Ημαθία
Ρεπό: Τρίκαλα

Γυναικείο ποδόσφαιρο: Ροδόπη 87 - Πιερίδες Μούσες 1-2 // Έπαιξαν με δύναμη και πάθος οι Μούσες

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010
Μεγάλη νίκη πήραν τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας των Πιερίδων Μουσών με 2-1 τέρματα στην Κομοτηνή επί της Ροδόπης 87 σ’ ένα ακατάλληλο για ποδόσφαιρο γήπεδο στο χωριό Παραδήμη 3 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή.
Οι παίκτριες των Πιερίδων Μουσών είχαν δύναμη, πάθος  και πολλά ψυχικά αποθέματα και κατάφεραν να ανατρέψουν το σε βάρος τους 1-0 κάνοντας την ολική ανατροπή και έφυγαν δίκαια με το τρίποντο της νίκης.
Πέρα από τα δύο γκολ είχαν σωρεία ευκαιριών να διευρύνουν τη νίκη τους και για μια ακόμη αγωνιστική έδειξαν ότι μπορούν να τα βάλουν ακόμη καλύτερα στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Το σκορ άνοιξε στο 6΄ η Ροδόπη 87 με εκτέλεση φάουλ της Καραγιάννη που έκανε το 1-0.
Στο 27΄ η Νατάσα Σκαμπαρδώνη ισοφάρισε σε 1-1 για τις Μούσες.
Στο 87΄ η Μαργαρίτα Ναβροζίδου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Βλάσση και έκανε το 1-2 για τα κορίτσια των Πιερίδων Μουσών που πήραν δίκαια τη νίκη σ’ ένα βαρύ και λασπώδη αγωνιστικό χώρο.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ροδόπη 87

Βλάσση, Μαυροπούλου, Παλαλά (58΄ Ψαρίδου), Τζεβελέκη, Γιαμπουρή, Μπέρτσια, Μζακρίτε , Τσιφοτόλη, Περιβολοπούλου, Καραγιάννη, Πολυζωϊδου.
Πιερίδες Μούσες
Τσιώλη, Κατσίμπουρα Ο, Σκαμπαρδώνη Ε (46΄ Τσινιάρου), Κατσίμπουρα Α, Τσιφλάκου, Απατσίδου, Σκαμπαρδώνη Α, Πεσερίδου, Καπέτα, Ναβροζίδου, Μιχαηλίδου, (83΄ Τρελοπούλου).(Ο.Β)

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΙΕΡΙΚΟΥ - ΔΟΞΑΣ

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Δύο σπουδαίες, συνεχόμενες νίκες εκτός έδρας πέτυχε η ομάδα μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου πιστοποιώντας για μια ακόμη φορά τη δυναμική παρουσία του συλλόγου στο δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας.
Το τέλος του πρώτου γύρου σφραγίστηκε με την εκτός έδρας νίκη στη Θεσσαλονίκη επί του αξιόμαχου και πολύπειρου στα πρωταθλήματα Μαντουλίδη. Ποδαρικό με νίκη όμως είχαμε και στην έναρξη του δευτέρου γύρου. Αυτή τη φορά η ομάδα μας ταξίδεψε στην Αθήνα και επέστρεψε με μια ακόμη σημαντική επιτυχία απέναντι στην ομάδα του Δούκα. Ήταν δύο καθοριστικά, δύσκολα παιχνίδια. Η ομάδα μας με σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία έδειξε τις δυνατότητες της σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Δεν ήταν καθόλου εύκολες οι δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι καλαθοσφαιριστές και ο προπονητής.
Η σοβαρή δουλειά, οι μετρημένες κουβέντες και η συλλογική προσπάθεια αποδεικνύονται περίτρανα σε όλα τα παρκέ της Ελλάδας. Και ενώ οι επιτυχίες διαδέχονται η μια την άλλη, με εντυπωσιάζει η συγκρατημένη αισιοδοξία, οι χαμηλοί τόνοι και η εντατικοποίηση της προσπάθειας. Φαίνεται καθαρά ότι κανείς δεν επαναπαύεται από μια καλή εμφάνιση και από μια νίκη. Προέχει για όλους η διάρκεια στον αγωνιστικό τομέα για να έρθουν τα νικηφόρα αποτελέσματα. Άλλωστε η ήττα με την ΜΕΝΤ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα  που ευτυχώς μας έκανε καλό για τη συνέχεια.
Ο Πιερικός Αρχέλαος παραμένει μόνος πρώτος στη βαθμολογία και η όρεξη όλων μας μεγαλώνει. Αυτή η ομάδα αξίζει και πρέπει να ανέβει κατηγορία. Για τους ανθρώπους που τη διοικούν, για τους φιλάθλους που τη στηρίζουν, περνώντας το εμπόδιο που λέγεται Α2, αρμόζει σ’ αυτούς το πρώτο γράμμα της αλφαβήτα (Α), παρέα με αυτό της αριθμητικής (1).  Δύσκολο εγχείρημα και μεγάλο όνειρο η Α1.
Αν δεν υπάρχουν όμως μεγάλοι στόχοι, αν δεν υπήρχε η σπουδαία ομάδα που μας κάνει υπερήφανους, δεν θα υπήρχε κίνητρο για τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα. Δεν θα είχαμε την ευκαιρία να ζούμε μια γιορτή σε κάθε αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας στην Κατερίνη. Θα είχαμε άδειο το μυαλό μας και δεν θα μπορούσαμε να γράψουμε ούτε μια μικρή πρόταση στη συγκεκριμένη στήλη. Δεν θα μας δινόταν το δικαίωμα να απαιτήσουμε αυτά που χρειαζόμαστε για να πάμε ψηλά.
Τώρα όμως αισθανόμαστε όλοι συμμέτοχοι στο τεράστιο επίτευγμα και έχουμε έναν επιπλέον λόγο και δικαίωμα να ζητούμε από τους αρμόδιους:
ΓΗΠΕΔΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ!
Γιάννης Τσαπουρνιώτης 
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/

Σ.Φ.Κ.Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΪ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010
ΝΙΚΗ ΣΤΟ ‘‘ΦΙΝΑΛΕ’’ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ   3-0
(25-12, 25-10, 25-12)
Άλλη μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Πιερικού, όπου στο φινάλε της κανονικής περιόδου κέρδισε στην Κατερίνη την ομάδα της Βέροιας με 3-0 σετ σε ένα παιχνίδι που δεν αντέχει κριτικής, αφού η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Η ομάδα του Πιερικού τερμάτισε στην 2η θέση της βαθμολογίας και περιμένει τα play off για να διεκδικήσει την άνοδο της στην ΄Β Εθνική κατηγορία.
                                                           Στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι παίκτες του Πιερικού μπήκαν και στα 3 σετ δυνατά στο παιχνίδι, πήραν μεγάλη διαφορά παο την αρχή την οποία κράτησαν ως το τέλος και των τριών σετ. Η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων έδωσε στον προπονητή Κ.Σαρρή την ευκαιρία να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες της ομάδας και να δοκιμάσει διάφορα συστήματα στην τακτική της ομάδας προκειμένου να παρουσιαστεί πανέτοιμη στα  play off, όπου θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να πετύχει την άνοδο στην ΄Β Εθνική κατηγορία.
                                                           Η ομάδα του Πιερικού δείχνει με τα αποτελέσματά της ότι δεν αποτελεί μια ανερχόμενη μόνο δύναμη στο χώρο του βόλει παρότι διανύει την τρίτη μόλις αγωνιστική χρονιά, αλλά αποτελεί συνάμα μια καταξιωμένη δύναμη και οι υψηλοί στόχοι που έχουν τεθεί για όλα τα τμήματα, είναι θέμα χρόνου η υλοποίηση τους. Η οργάνωση και η πειθαρχία που υπάρχει σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, καθώς ο πολύ μεγάλος αριθμός αγοριών και κοριτσιών που υπάρχουν στο τμήμα αποτελούν τα εχέγγυα για την πραγματοποίηση τους.
                                                           Η σύνθεση: Σαμαλής, Κρομύδας, Χρυσικός, Γρηγοριάδης, Πάπας, Σουλής, Καλιακός, Σαρρής, Γερομιχαλός, Στεφανίδης, Αλεξίου, Γεωργόπουλος.
Τα άλλα αποτελέσματα
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 3-0
ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ - ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 3-1
ΑΣ ΑΤΛΑΣ - ΑΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 0-3 M
ΦΣ ΑΡΙΩΝ - ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ 3-1
Η βαθμολογία
α/α ΟΜΑΔΑ ΣΕΤ ΒΑΘΜΟΙ
1ΦΣ ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ 42-740
2ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 39-937
3ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ 35-1531
4ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 23-3115
5ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 19-3114
6ΑΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 18-3413
7ΑΣ ΑΤΛΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 18-292
8ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 3-41-1
Η διοίκηση και οι προπονητές του τμήματος βόλεϊ του ΣΦΚ Πιερικός, ευχαριστούν θερμά τους αδερφούς Κουτσιμάνη και τις εταιρείες «NISSAN», «FORD» «SUBARU» «CHINA MOTOR» για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας.
ΑΗΤΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗ   3-0
(25-3, 25-10, 25-12)
                                                           Το αήττητο σερί τους συνέχισαν οι τρομερές παγκορασίδες του Πιερικού, οι οποίες κέρδισαν στην Κατερίνη και την ομάδα της Μελίκης με 3-0 σετ σε ένα παιχνίδι που δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης σε κανένα σημείο του αγώνα στις παίκτριες της Μελίκης. Οι ‘μικρές’ του Πιερικού, καθότι οι 10 από τις 12 είναι του Δημοτικού σχολείου, έχουν δείξει απίστευτα στοιχεία και έχουν κάνει μέχρι στιγμής μια καταπληκτική πορεία. Μια πορεία που στηρίζεται στην πολύ σκληρή και πειθαρχημένη δουλειά, στην υπομονή και την επιμονή τους να δείξουν τις τεράστιες δυνατότητές που έχουν, αφού η ίδια σχεδόν ομάδα θα παίζει για 4 ακόμη χρόνια στην κατηγορία των παγκορασίδων, προμεινύοντας τι θα ακολουθήσει.
                                                           Στο 1ο σετ όλοι οι θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο, οι αντίπαλοι ακόμη και ο προπονητής Κ.Σαρρής έμειναν άφωνοι βλέποντας την ομάδα του Πιερικού να παίζει ολοκληρωτικό βόλεϊ, αγγίζοντας την τελειότητα, κερδίζοντας με 25-3!!! Στο σετ αυτό οι παίκτριες του Πιερικού έδειξαν τι θα ακολουθήσει στο μέλλον και πως παίζεται ένα ολοκληρωμένο βόλεϊ παρά το πολύ μικρό της ηλικίας τους.
                                                           Στο 2ο και 3ο σετ ο Κ.Σαρρής έδωσε την ευκαιρία σε όλες τις παίκτριες να παίξουν, αφού και σε αυτά τα σετ η διαφορά του σκορ ήταν πολύ μεγάλη. Όλες οι παίκτριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ακόμη και οι δυο πολύ μικρές παίκτριες του Πιερικού Κωνσταντινίδου Κων. (γεννημένη 2000) και η Μάτιου Διον. (γεννημένη 2001) έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και άφησαν άφωνους όσους βρέθηκαν στο γήπεδο.
                                                           Η σύνθεση: Μάτιου Μ., Μάτιου Δ.,  Κωνσταντινίδου, Φακοπουλίδου, Τσολακίδου, Καλαϊτζή, Μπατσίλα, Μαυρίδου, Καραφουλίδου, Θεοδώρου, Τσιουτσιούλη, Πολυζοπούλου.
Τα άλλα αποτελέσματα
ΜΑΣ ΝΙΚΗ - ΑΣ ΠΑΝΘΕΟΝ 3-0
Η βαθμολογία
α/α ΟΜΑΔΑ ΣΕΤ ΒΑΘΜΟΙ
1ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 15-210
2ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 11-57
3ΜΑΣ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ 10-78
4ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ4-126
5ΑΣ ΠΑΝΘΕΟΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ 1-155
Η διοίκηση και οι προπονητές του τμήματος βόλεϊ του ΣΦΚ Πιερικός, ευχαριστούν θερμά τον κ. Χατζηκώστα Γεώργιο και την εταιρεία “GOODYS” για την ευγενική χορηγία σε αθλητικό υλικό.(ΤΟΠΙΚΗ)
Εάν και εσείς θέλετε να εγγράψετε το παιδί σας στο ομαδικό αυτό άθλημα που ασκεί το σώμα και καλλιεργεί το πνεύμα, με προπονητές-καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο βόλεϊ, δοκιμασμένους παιδαγωγούς με αθλητική προσφορά στην πόλη μας, μπορείτε να απευθυνθείτε για περισσότερες πληροφορίες στους υπεύθυνους προπονητές-καθηγητές Φυσικής Αγωγής με πολυετή πείρα στο βόλεϊ, Σαρρή Κών/νο κιν.6944995697 και Παναγιωτίδου Αικατερίνη κιν.6948724752.

Λόγω της συνεχούς βροχής - Τροποποιήθηκε το πρόγραμμα του Πιερικού

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ανυπέρβλητα εμπόδια παρουσιάστηκαν για την εκτέλεση του προγράμματος της χθεσινής προπόνησης των ποδοσφαιριστών αφού η ασταμάτητη βροχή μετέτρεψε τα βοηθητικά γήπεδα σε ακατάλληλα.
Έτσι ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος υποχρεώθηκε να τροποποιήσει το πρόγραμμα της χθεσινής προπόνησης η οποία έγινε στον διάδρομο που υπάρχει κάτω από τη μεγάλη κερκίδα.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε ζέσταμα και ακολούθησαν διατάσεις, ανοίγματα και συνεχίστηκε με ασκήσεις συναρμογής. Στη συνέχεια έγιναν διάφορες ασκήσεις για κοιλιακούς και ραχιαίους και η προπόνηση που κράτησε περίπου μία ώρα.
Στην προπόνηση πήρε μέρος και ο Θάνος που δεν προπονήθηκε την Τρίτη λόγω του τραυματισμού του στο κεφάλι στη σύγκρουσή του στον αέρα με τον Τσιμπλίδη της Δόξας Δράμας.
Ο Πέντα ήταν παρών αλλά δεν προπονήθηκε λόγω του προβλήματος που έχει στον ώμο από τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τη Δόξα που ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης του Πιερικού με 2-0 τέρματα.
Ας ελπίζουμε ότι θα σταματήσει η βροχή για να προπονηθούν οι ποδοσφαιριστές χρησιμοποιώντας και μπάλα γιατί η χθεσινή προπόνηση έγινε χωρίς μπάλα.
Ο τεχνικός του Πιερικού στο εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό Βόλου έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες αφού και ο Ολγκίν εξέτισε την ποινή του.
Σήμερα ο Σούλης Παπαδόπουλος θα προπονήσει τους παίκτες του το πρωί.(ΤΟΠΙΚΗ)

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ.

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010
Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της ΠΑΕ Πιερικός η παρουσίαση στα Μ.Μ.Ε. των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Το katerinisport θα είναι εκεί.
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
http://athlitikipierias.blogspot.com/

ΣΦΙΠ: "ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΛΟΣ".

ΠΕΜΠΤΗ 11-2-2010

Η όμορφη πόλη του Βόλου είναι ένας σημαντικός σταθμός στην Ιστορία του μεγάλου μας Πιερικού.
Τόσο στις αναμετρήσεις του με την θρυλική Νίκη Βόλου, όσο και με τον μεγάλο Ολυμπιακό Βόλου, παραμένουν αξέχαστες στην μνήμη των οπαδών του Πιερικού μας της δεκαετίας του '60 και του '70, οι μαζικές μετακινήσεις τους με προορισμό τον Βόλο, κυρίως με το τρένο που ήταν το μαζικότερο μεταφορικό μέσο εκείνης της εποχής. Οπαδοί του Πιερικού μας κάθε φύλου και ηλικίας συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις εκδρομές εκείνες, για να παρακολουθήσουν τις σπουδαίες αυτές αναμετρήσεις.
Εμείς οι ρομαντικοί Φίλοι της Ιστορίας του Πιερικού μας, ελπίζουμε πως κάποτε θα επιστρέψουν οι υπέροχες εκείνες ημέρες, που το ποδόσφαιρο τις Κυριακές ήταν γιορτή για τον κάθε οπαδό που αγαπά την ομάδα του και θέλει να την ακολουθεί σε οποιοδήποτε γήπεδο αυτή αγωνίζεται.

Το Δ.Σ. του Σ.Φ.Ι.Π.

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks