ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - Πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΜ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010 | 0 σχόλια

ΤΡΙΤΗ 26-1-2010
              
Μακεδονικός Ν. Εφέσου - Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ 73-67

Στο ανδρικό πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας
● Μετά από μία κακή εμφάνιση και ένα σκληρό παιγνίδι, η ομάδα του ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ ηττήθηκε, δίκαια, από το Μακεδονικό Ν. Εφέσου με 73-67. Οι γηπεδούχοι κατέβηκαν αποφασισμένοι για τη νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές απουσίες βασικών παικτών.
Στα 10λεπτα: 17-18, 35-30, 54-52, 73-67.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Δροσινός και Πουλικίδης.
Οι συνθέσεις:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Ν. ΕΦΕΣΟΥ (Σαραπτσής):  Σιαπάκας 10, Τσιαρδής 2, Μπατζάκης 8, Ευαγγελόπουλος 11, Τσιρέκας 3, Βαρβούτης 17, Καλιαγκούσης 14, Ντούβας 6, Κυριτσόπουλος 2.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ 2008 ΒΙΟΡΟΛ(Κασσομενάκης): Ταμουρίδης 17, Χαρακλιάς 1, Σφήκας 3, Παυλίδης 2,  Σακελλαρίου 19, Ζορμπάς  9, Τεγούλιας 11,  Μωυσίδης, Ζήσκας 6, Νούρης. Αργυρόπουλος.
*
Φ.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ - Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 53 - 75
Στο γυναικείο πρωτάθλημα
● Πραγματοποιώντας πάλι μια πολύ καλή εμφάνιση,  η γυναικεία ομάδα του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ κατάφερε να προσπελάσει  και το εμπόδιο της ομάδας της Αριδαίας,  φιγουράροντας  έτσι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μόνη και αήττητη. Με τον αγώνα αυτό ολοκληρώθηκε ο α΄ γύρος του πρωταθλήματος και δόθηκε, με τον καλύτερο  τρόπο, η ευκαιρία να αγωνιστούν όλες οι παίκτριες που απαρτίζουν την ομάδα. Επίσης,  φάνηκε ότι η ομάδα αυτή  στηρίζεται στο ομαδικό πνεύμα, στην εμπειρία  των μεγαλύτερων σε ηλικία παικτριών,  αλλά και στο ταλέντο των μικρότερων.
Στα 10λεπτα: 2-15, 5-14, 21-25,17-20
Άριστη η διαιτησία των κ.κ. Αρβανίτη και Καπουρτίδη .      
Φ.Ο. ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Σιάγας):Φωτίου Κ., Ευταξιάδου Ι.19, Βάσκου Μ. 5, Σαπουντζή Α. 16, Φωτίου Ε., Παπαγεωργίου Κ., Προίκου Ε. 13, Παπαγεωργίου Μ. 
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ(Μηλιάτης): Μουστακίδου Α. 8, Κουζώνη Β. 1, Μυστρίδου Ο. 6, Ζουγκουρίδου Δ. 29(2), Ευσταθίου Ζ. 11, Λάππα Ξ. 8, Σιώκου Μ. 6, Καρασαββίδου Β. 2, Λαμπριανίδου Α. 4, Καραβέργου Ε.
*
Αναγέννηση Λιτοχώρου - Πιερικός Αρχέλαος 56 - 71
Στο εφηβικό πρωτάθλημα
● Νίκη και στο εφηβικό τμήμα του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος, όπου νίκησε στο Λιτόχωρο την Αναγέννηση με 71-56.
Στα 10λεπτα: 14-18, 22-36, 38-57, 56-71.
Οι συνθέσεις:
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ: Κλιγγόπουλος 3, Γραμματόσης 2, Κουκιώτης 14, Κεράζης 7, Γιόβανος 20, Μαλλιάρας 10.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ: Καρόζας 9, Καραγιώργος 6, Γρηγοριάδης 13, Ράλλης 8, Πιπερίδης 6, Ουσταμπασίδης 18, Λάλλας 7, Τσιμήτρης 4.
                                                                                *
Πιερικός Αρχέλαος – ΑΣ Φίλιππος Βεροίας 50-35
Στο πρωτάθλημα κορασίδων
● Τέλος, νικήτριες αναδείχθηκαν και οι κορασίδες του Πιερικού Αρχελάου που κέρδισαν με 50-35 τη φιλοξενούμενη ομάδα του Φιλίππου Βεροίας με 50-35.
Στα 10λεπτα: 20-8, 30-16, 39-24, 50- 35.
Οι συνθέσεις:
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ: Χελιδώνη Μαρ. 19, Χαραλαμπίδου Μ. 2, Ρούστα Παρασκευή 2, Τζήκα Άννα 4, Αλεξανδρίδου Γ. 2, Φερό Σ. 3, Κοϊμτζόγλου Αν. 5, Λαμπριανίδου Ευτ. 6, Κυραϊλίδου Δ. 4, Μητσάκου Δ. 3.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Διαλεκτοπούλου Χ. 7, Σαρηγιαννίδου Σ. 10, Παρχαρίδη Ζ. 15, Μανωλοπούλου Χ. 3.
● Τέλος, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 στο Πνευματικό Πολιτιστικό  Κέντρο του Δήμου Κρύας Βρύσης  (Ελευθερίου Βενιζέλου- Δίπλα στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Σωτήρος) και ώρα 19:00,΄ θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή κοπής της βασιλόπιτας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.
Κατά την  διάρκεια της εορταστικής εκδήλωσης, εκτός από την κοπή της βασιλόπιτας, θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση και στον τέως διαιτητή καλαθοσφαίρισης κ. Σιδέρη Βουλτσίδη  για το ήθος και πολυετή προσφορά του στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση.

http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΜΙΑ ΖΩΗ - ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ

http://www.safafc.com/safa/images/referee.gif 


ΤΡΙΤΗ 26-1-2010

Κάποτε το έτος 1979, κάποιοι νέοι σε ηλικία διαιτητές, ίσα ίσα που συμπλήρωναν τα χρόνια για να οναμαστούν διαιτήτές, όπως ο Δημήτρης Καλαιτζής, ο Γιώργος ο Σύρπης, Νίκος Παπαδόπουλος κ.αλ παρακουλούθησαν τη σχολή Διατητών Ποδοσφαίρου Κεντροδυτικής  Μακεδονίας, με έδρα την Βέροια και ονομάστηκαν δαιτητές ποδοσφαίρου.Ετσι ξεκίνησαν δειλά δειλά την διατητική τους καριέρα, αγωνιζόμενοι στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στην οποία συμμετείχαν και ομάδες της Πιερίας.
Αυτοί λοιπόν οι νέοι διαιτητές, μαζί με τους παλιότερους που υπήρχαν ήδη όπως ο Νίκος Αθανασιάδης,ο Μπάμπης Ζαπουνίδης, ο Θανάσης Βασιλειάδης, ο Βάνιας Κορωνίδης, κ.α μαζευτήκαμε και αποφασίστηκε η ανάληψη προσπάθειας, για την ίδρυση στο Νομό μας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων και Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου. Οι Παράγοντες των ποδοσφαιρικών ομάδων δεν έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Χρήματα και χώροι δεν υπήρχαν, ούτε για τα πρώτα έξοδα.Τελικά βρέθηκε ένα χώρος.
Ως πρώτος χώρος λειτουργίας της άτυπης επιτροπής, χρησιμοποιήθηκε αίθουσα της Δημόσιας Τεχνικής Σχολής Κατερίνης, ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων της οποίας Τάκης Δημητρίου ευγενώς παραχώρησε τότε στο νεοσύστατο Σύνδεσμο Ποδοσφαίρου Νομού Πιερίας.Ετσι λειτούργησε τότε ο Σύνδεσμος.Μετά απο προσπάθεια πολλών, ο Σύνδεσμος απέκτησε και ιδιόκτητα γραφεία και εντευκτήριο.Σε όλη τη διαδορμή του ο ΣΔΠ Ν. Πιερίας έχει να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες, με πολλούς διαιτητές στα εθνικά πρωταθλήματα.Ηταν η αιτία να ανέβη το Πιερικό ποδόσφαιρο.Αφού πλέον είχαμε και ΕΠΣ με δικό μας πρωτάθλημα και δέν συμμετείχαμε πιά σε κλινό πρωτάθλημα με τη Βέροια, με τα γωνσ΄τα σοτυς παλιότερους αποτελέσματα.Σήμερα βέβαια η διατησία έχασε το αυτοδιοίκητο, διοικείται απο παράγοντες ποδοσφαίρου και όχι απο διατητές και υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν σε αυτή την εξέλιξη, αλλά πιά θεωρείται δεδομένη εδώ και πολλά χρόνια.Ετσι όταν ένα παλιός διαιτητής μιλά σήμερα για Σύνδεσμο Διαιτητών, αναφέρεται στα παλιά τα καλά τα χρόνια της διατησίας, τότε που παρά τις ίντριγκες πολλές φορές,μ υπήρχε και μία κοιωνικότητα και σχέση μεταξύ των διατητών, σε βαθμό τέτοιο που φιλίε εκείνης τηςε εποχής, να κρατούν σήμερα και να είναι στεριωμένες σε γερά θεμέλια.Τώρα άλλαξαν τα πραγματα...

Αλλά για να μάθουν οι νέοι συνάδελφοι και να θυμούνται οι πλαιότεροι και για την ιστορία και μόνο αναφέρομαι στα  ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Διαιτητών, όπως είναι γραμμένα στο Καταστατικό:


1) Βασιλειάδης Αθανάσιος
2) Κορωνίδης Ιωάννης
3) Μοσχοτέλιας Δημήτριος
4) Παλτατζής Κων/νος
5) Παπαγιαννούλης Γεώργιος
6) Γιάνναρος Δημήτριος
7) Πολύζος Θωμάς
8) Ζαπουνίδης Χαράλαμπος
9) Μαραντίδης Κυριάκος
10) Βασιλειάδης Μιχαήλ
11) Παναγιωτίδης Νικόλαος
12) Αθανασιάδης Νικόλαος
13) Βεργιώτης Ηλίας
14) Διούδης Δημήτριος
15) Καλαϊτζής Δημήτριος
16) Κήπου Θωμάς
17) Νικολάου Γεώργιος
18) Παπαδόπουλος Αναστάσιος
19) Παπαδόπουλος Νικόλαος
20) Πόδας Ιωάννης
21) Πουλικίδης Νικόλαος
22) Στύλος Δημήτριος
23) Σύρπης Γεώργιος
24) Κατσαντώνης Βασίλειος
25) Πατσεάδης Μενέλαος
26) Μπέης Νικόλαος

(το παρόν άρθρο -συνταχθηκε απο τον Δημήτρη Καλαιτζή,ιδρυτικό μέλος του ΣΔΠ Ν.Πιερίας)
http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

Β' Ερασιτεχνική: Έγιναν χθες οι εξετάσεις της νέας σχολής διαιτησίας ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Πιερίας


 ( ΤΡΙΤΗ 26/01/2010 )




Στα γραφεία του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Ν. Πιερίας έγιναν χθες οι εξετάσεις της νέας σχολής διαιτησίας ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Πιερίας στην οποία έλαβαν μέρος 11 υποψήφιοι διαιτητές ποδοσφαίρου που παρακολούθησαν όλη τη νέα σχολή διαιτησίας της ΕΠΣ Πιερίας.
Ο εκπρόσωπος της διεύθυνσης ανάπτυξης της διαιτησίας ΕΠΟ ο κ. Γιώργος Γιαννόπουλος καλωσόρισε όλους τους υποψήφιους διαιτητές και προχώρησε στην παρουσίαση των θεμάτων.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων έγινε η βαθμολόγηση των υποψηφίων και ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες.
Έτσι, ονοματίστηκαν διαιτητές ποδοσφαίρου ΕΠΣ Πιερίας οι Αβραμίδης Παύλος, Δημήτρης Ζάχος, Αναστάσιος Κελέρογλου, Μέγας Αλέξανδρος, Μητσιμπόνας Κων/νος, Μπατζογιάννης Ιωάννης, Νταμπώσης Ιωάννης, Παπαδόπουλος Αμβρόσιος, Πολυχρόνης Φώτης, Σαμλίδης Ανέστης, Σιώμος Χρήστος.
Οι νέοι διαιτητές που πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις είναι στη διάθεση πλέον της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Πιερίας προκειμένου να οριστούν σε παιχνίδια των τοπικών πρωταθλημάτων.
Η παρουσία του προέδρου της ΕΠΣ Πιερίας Αντώνη Παπαπετρίδη (Κανάρη) δείχνει έμπρακτα το μεγάλο ενδιαφέρον της διοργανώτριας αρχής για την είσοδο νεαρών διαιτητών στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Η σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου είναι ανοικτή και θα συνεχιστεί στους επόμενους μήνες με την οργάνωση νέας σχολής.
Στις εξετάσεις παρέστησαν ο εκπαιδευτής διαιτησίας Ν. Πιερίας Αργύρης Μαβίνης μέρος της Ε.Δ. της ΕΠΣ Πιερίας ο πρόεδρος της Ε.Δ. της ΕΠΣ Πιερίας Ιωάννης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου του Ν. Πιερίας Δημήτρης Νταμπώσης και το μέλος της διοίκησης Ιερόθεος Αναστασιάδης.(Ο.Β)

http://athlitikipierias.blogspot.com/

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΕΠΣΠ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ


ΤΡΙΤΗ 26-1-2010
Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ Π.Α.Ε.
Πλατεία Ελευθερίας 1 Κατερίνη
Τηλ: 23510 47850-1-2
Φάξ: 23510 47853
E-mail: pierikos@otenet.gr
Τ.Κ. 60100
www.pierikos.gr
           


ΠΡΟΣ ΔΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Κύριε Πρόεδρε,
Με την παρούσα σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ της ΕΠΣ Πιερίας, για ηθικούς λόγους, δεδομένου ότι θεωρώ ότι η ΕΠΣ δεν έχει στηρίξει ηθικά, ως όφειλε, την προσπάθεια που κάνει η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ να ανεβάσει το επίπεδο συνολικά του πιερικού ποδοσφαίρου και βέβαια και της ιστορικής ομάδας του Πιερικού. Η ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ καταβάλλει μία μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να σέβονται εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου την ιστορική ομάδα που λέγεται Πιερικός. Δυστυχώς η ΕΠΣ Πιερίας, κατ’ εμέ, δεν έχει δείξει δείγματα συμπαράστασης στη μεγάλη και δύσκολη αυτή προσπάθεια.
Για το λόγο αυτό θέτω την παραίτησή μου.
Με τιμή,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/  

Πιερικός - Ο κ. Σούλης Παπαδόπουλος, προπονητής του Πιερικού «Πρέπει να βελτιωθούμε και στα παιχνίδια της έδρας μας»

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Πριν από τη χθεσινή προπόνηση ο προπονητής του Πιερικού κ. Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε στους παίκτες αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
Σ’ ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την κατακύρωση ενός 100% άκυρου γκολ (οφ-σάιντ) που υποχρεώθηκαν να κατακυρώσουν διαιτητής και πρώτος βοηθός μετά από την πίεση παραγόντων του πάγκου και ποδοσφαιριστών του Παναιτωλικού με τη δυναμική συνδρομή ατόμων που κανείς δεν ξέρει πως βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο.
Ο προπονητής του Πιερικού απένειμε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του για την καλή και πάλι εκτός έδρας εμφάνισή τους και κυρίως για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνανε σ’ ένα γήπεδο που είχε μετατραπεί σε καμίνι.
Πιο συγκεκριμένα ο προπονητής του Πιερικού αναφερόμενος στο ισόπαλο με 1-1 παιχνίδι, σε χθεσινές νέες δηλώσεις του μας είπε:
«Σας αξίζουν συγχαρητήρια γιατί σ’ ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι είμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας και θα μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη.
Δεν στεκόμαστε στο γκολ που δεχτήκαμε, γκολ που ήταν οφ-σάιντ και δεν μέτρησε αλλά στη συνέχεια λόγω της πίεσης που δέχτηκαν διαιτητής και βοηθός και από τους ανθρώπους του πάγκου, τον κόσμο αλλά και κάποιων άλλων προσώπων που δεν ξέρουμε πως βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο.
Στο δεύτερο ημίχρονο είμασταν πολύ καλύτεροι, κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, δημιουργήσαμε τέσσερις -  πέντε ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να κάνουμε το γκολ και έτσι μείναμε στην ισοπαλία.
Το αποτέλεσμα σίγουρα είναι θετικό αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια γιατί εκτός έδρας αποδείξαμε ότι είμαστε πολύ δυνατοί. Διαπιστώθηκε ότι έχουμε κάποιο πρόβλημα στα παιχνίδια της έδρας μας και θα κοιτάξουμε να το βελτιώσουμε, και γιατί όχι να τα εξαλείψουμε στο δεύτερο γύρο.
Συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά γιατί παρά τις πολλές απουσίες πήγαμε καλά και αυτό δείχνει ότι οι παίκτες που είναι στον πάγκο είναι πολύ ανταγωνιστικοί».
Β.Κ.: «Έχουμε κάτι καινούργιο στο θέμα των μεταγραφών;»
Σούλης Παπαδόπουλος: «Είδαμε ότι οι τέσσερις μεταγραφές που κάναμε μέχρι στιγμής, Κοντέων, Γουμάγιας, που μπήκαν στην ομάδα με τον τελευταίο στο ντεμπούτο του να είναι πάρα πολύ καλός, ενώ και ο Κοντέων σε όσα έπαιξε ήταν πάρα πολύ καλός. Περιμένουμε τον Ρέγιες και τον Κωνσταντινίδη να είναι έτοιμοι σ’ όλους τους τομείς για να μπουν στην ομάδα και αυτοί.
Οι μεταγραφές που κάναμε δείχνουν ότι βγαίνουν και μας βοηθούς άμεσα, είναι δηλαδή μεταγραφές ουσίας και όχι ενθουσιασμού. Αν θα προχωρήσουμε σε κάποια νέα μεταγραφή θα πρέπει και πάλι να βοηθήσει άμεσα. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι έχουμε και τα νέα παιδιά τα οποία πρέπει να προσέξουμε. Στο προχθεσινό παιχνίδι είχαμε στον πάγκο τρία νέα παιδιά τον Τσιτλακίδη, τον Τόσκα και τον Κόιτς που είναι από την ομάδα Νέων και θα προωθηθούν κα άλλοι».
Η χθεσινή προπόνηση
Απών από τη χθεσινή προπόνηση ο Τασίδης που επέστρεψε από το Αγρίνιο ελαφρά τραυματίας και δεν προπονήθηκε για προληπτικούς λόγους.
Η προπόνηση άρχισε με το ζέσταμα με την συμμετοχή όλων των ποδοσφαιριστών και στη συνέχεια χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ.
Το γκρουπ των παικτών που έπαιξε στο Αγρίνιο ακολούθησε ξεχωριστό πρόγραμμα αποκατάστασης και αποχώρησε ενώ οι υπόλοιποι μετά το ζέσταμα έκαναν λίγες ταχύτητες και στη συνέχεια πήγαν στην αίθουσα βαρών του Σταδίου όπου έκαναν διάφορες ασκήσεις.
Επέστρεψαν στο γήπεδο, έκαναν κάποιες ασκήσεις με τη μπάλα, αποθεραπεία και αποχώρησαν.
Σήμερα όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν ρεπό.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/  

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks